Amenajarea primelor  puncte de vaccinare în vamă a ajuns pe ultima suta de metri. In vestul țării, in puncetele de trecere a frontierei cu Ungaria, Nadlac I si Nadlac II, au ajuns patru containere aduse de la Timisoara. In acestea vor functiona liniile de imunizare destinate romanilor care traiesc in strainatate dar si centatenilor europeni care sosesc  in tara noastra si vor sa se imunizeze, in conditiile in care in tarile de unde provin le-ar fi venit randul abia peste cateva luni.

Containerele au fost aduse cu ajutorul armatei. În total sunt 4 contanenere, câte 2 la Nădlac 1 și câte 2 la Nădlac 2 autostradă, care este cel mai tranzitat punct rutier de trecere a frontierei din România.

Containerele sunt astfel amplasate încât să cei care vin special pentru vaccinare să poată întoarce chiar în zona frontierei pentru a merge acasă și să nu mai fie nevoiți să parcurgă drumul până la prima ieșire intrare de pe autostradă.

Vaccinarea se va face cu ser de la Johnson and Johnson, iar în fiecare punct va exista câte un flux de vaccinare. În total, de imunizarea de la frontieră se vor ocupa 10 cadre medicale.

La Nădlac 1 centrul de vaccinare va fi deschis între orele 8-20, iar la Nădlac 2 va fi non stop

 

Sursa: Realitatea de Arad