Raed Arafat: Numărul de noi cazuri de coronavirus va continua să crească o perioadă

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică seara, la Realitatea PLUS, că, în opinia sa, numărul de noi cazuri de coronavirus va continua să crească o perioadă, iar dacă recentele restricții nu vor da rezultate, se vor institui alte măsuri.

”Se iau măsuri ca să reducem impactul. Dacă nu reușim să ținem sub control, peste o lună vom lua alte măsuri. Noi sperăm să nu fie așa. Nu poți închide transportul în comun, de aia am modificat programul, să reducem răspândirea în acest mod. Va continua creșterea o perioadă. Măsurile luate acum vor fi evaluate peste 14 zile. Eu cred că va continua creșterea o perioadă, dacă nu vom contribui cu toții la respectarea măsurilor. Scăderea  depinde de implicarea fiecărei persoane.

Referitor la protestul din Piața Victoriei anticovid, Raed Arafat a declarat: ”Eu cred că în acest moment înțelepciunea trebuie să primeze. Înțeleg fiecare persoană care este nemulțumită, dar la un moment trebuie să înțelegem că dacă eu nu respect, ceilalți nu, nu vom mai avea măsuri pentru a reduce impactul. Nu e suficient să le aplice 10% din pupulație. Trebuie să le aplice toți, altfel vom ajunge să luăm măsuri mai dure dacă nu înțelegem. Cât privește luna decembrie, orice cifră este o speculație, dar va trebui să aplicăm măsurile. Cu siguranță luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate”, a precizat Raed Arafat, la Realitatea PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.