Raport de Zi | Fostul general Cristian Barbu, despre ororile din Ucraina: „Am văzut așa ceva la ISIS. Sunt acte de terorism ridicate la nivel de armată”

Atrocitățile comise de ruși în Ucraina sunt „acte de terorism, ca ale ISIS” iar răspunderea este a comandanților militari și a lui Putin. Declarațiile au fost făcute de general în rezervă Cristian Barbu, în exclusivitate, la Raport de Zi, cu Ana Maria Păcuraru. Fostul comandant al Academiei Tehnice Militare a analizat și lipsurile din dotările Armatei Române, în contextul războiului din Ucraina.

„Suntem foarte bine apărați, da, așa este, dar contribuția (României – n.red.) nu este atât de bună pe cât ne-am fi dorit. Nu trebuie să minimalizăm afirmațiile rușilor. Mai ales ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în Insula Șerpilor, foarte aproape de noi. Lucrurile nu sunt simple deloc”, a declarat generalul în rezervă Cristian Barbu, fost comandant al Academiei Tehnice Militare.

„M-am ocupat mai bine de 35 de ani de domeniul industriei de apărare, de resursa umană. Parlamentul, prin lege, trebuie să asigure partea de înzestrare, acele fonduri (pentru dotarea armatei – n.red.). Mi-ar fi plăcut ca în acest moment să ne comparăm cu Polonia, și nu cu alte țări care vor să ajungă la nivelul nostru”, a mai spus fostul comandant al Academiei Tehnice Militare în legătură cu pregătirea și dotarea Armatei Române în acest moment, în contextul războiului din Ucraina.

În același timp, deputatul PSD Marian Rasaliu, membru în Comisia pentru apărare, a susținut că „avem o strategie de apărare și este extrem de viabilă. 2% din PIB sunt redirecționati către Armată pe capitolul de înzestrare și vizavi de pregătirea resursei umane”.

Generalul (r) Cristian Barbu a amintit și despre atrocitățile din Ucraina, despre cruzimea militarilor ruși, impusă de comandanții lor, implicit de Vladimir Putin.

„Am văzut așa ceva la ISIS – terorism. Sunt acte de terorism ridicate la nivel de armată. Impardonabil așa ceva. De aceea răspunderea revine armatei și conducătorului politico-militar”, a menționat Cristian Barbu, referindu-se la Vladimir Putin.

În același timp, acesta a vorbit și despre încrâncenarea cu care luptă ucrainenii împotriva rușilor.

„Acum ucrainenii luptă și pentu cei care au rămas în viață și pentru cei care nu mai sunt, au murit. Înseamnă că cei peste 18 mii de oameni morți, răniți, mutilați în interiorul Ucrainei sunt apărați de întreaga familie, sunt acolo.

Că mănâncă, că nu mănâncă, că nu se spală, că se spală, pentu ei nu contează. Contează că vrăjmașul, rusul, trebuie gonit, trimis înapoi”, a menționat generalul (r) Cristian Barbu, la Realitatea PLUS, în emisiunea Raport de Zi, cu Ana Maria Păcuraru.

CITEȘTE ȘI: Bogdan Chireac: Federația Rusă nu are cum să capituleze, dar pe Putin îl doare, pentru că se duce în istorie lângă Stalin și Hitler

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.