România, în Cartea Recordurilor cu Tricoul Uriaș al Naționalei de Rugby. Gabriel Oprea, președintele UMPMV: „Rugby înseamnă stejari, sacralitate, înseamnă România”

România a intrat din nou în Cartea Recordurilor! De data asta este vorba de cel mai mare tricou din lume, realizat din plastic reciclat. Recordul a fost marcat la un eveniment organizat pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, în prezența echipei naționale de rugby, dar și a sute de copii. Prezent la eveniment a fost și Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitatea națională.

Tricoul care a intrat în Cartea Recordurilor este similar cu cel purtat de naționala României de Rugby. Are 109 metri lungime și 74 metri lățime și a fost realizat din peste 250.000 de PET-uri reciclate.

„Este o zi extraordinară pentru copiii României. Vedeți cel mai mare tricou de rugby din lume. Copiii români, prin sport, prin rugby, pot crește sănătoși, pot crește să fie viitorii stejari ai României! Rugby înseamnă stejari, înseamnă sacralitate, înseamnă România”, a declarat președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” Gabriel Oprea, președinte UNPR, fost vicepremier pentu securitate națională și fost ministru de interne.

Tricoul va fi decupat în alte 12.000 de tricouri, ce vor fi donate oamenilor din zone defavorizate.

„Ne bucurăm că suntem aici și iată putem certifica, sper eu, la cel mai mare tricou din lume, tricou cu tricolorul pe piept. Am în spatele meu sute de copii, mii de copii care au îmbrățișat acest eveniment. Și avem copii, vor face performanță, vor face sport”, a declarat președintele Federației Române de Rugby – Alin Petrache.

„A fost mișto, este frumos că echipa de Rugby a României are un record mondial”, a declarat entuziasmat un copil, completat de tatăl său: „Mi se pare că este o inițiativă extraordinară, un mod extraordinar de a promova sportul în general.

Pentru a putea fi întins pe teren, organizatorii au primit ajutor și de la peste 150 de voluntari. 

Tricoul are pe el un model reinterpretat al drapelului național, un brâu tricolor, model care este folosit pe echipamentul oficial al echipei de rugby a României. Cântărește circa 4 tone și are dimensiuni similare cu ale unui teren de rugby, măsurând 108,96 metri lungime și 73,48 metri lățime.

De Ziua Internațională a Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie, a fost doborât recordul pentru „Cel mai mare tricou din lume”, înscris în Guinness World Records. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.