Ruşii, acuzaţi că au împuşcat femei şi au trecut cu tancul peste ele, în Irpin

Primarul oraşului Irpin, recent eliberat de sub ocupaţia rusească de către trupele ucrainene, a declarat că militarii ruşi au ucis femeile din localitate şi au trecut apoi cu tancul peste ele, informează Nexta.

Alte dovezi ale crimelor de război comise de militarii ruşi au apărut şi în oraşul Bucha, unde cel puţin 300 de civili ucraineni au fost ucişi de militarii ruşi, iar cadavrele acestora au fost puse în gropi comune sau au fost abandonate pe străzile oraşului.

„Am vorbit cu oamenii care au ieșit din adăposturi și pot să confirm această informație sută la sută: nu doar că le-au forțat să se dezbrace ca să le percheziționeze, dar avem și dovezi că le-au torturat pe femei. Bărbații au fost separați de femei, au fost strânși ca să fie monedă de schimb pentru prizonierii de război. Asta este, o poveste foarte tristă”, declara primarul oraşului Irpin, Oleksandr Markușin, cu câteva zile în urmă.

Cu câteva zile în urmă au apărut primele imagini din Irpin, orașul bombardat de ruși și eliberat de forțele ucrainene. Imaginile arătau amploarea dezastrului din orașul pustiu, în care se mai aud doar vântul și zgomotele îndepărtate ale exploziilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.