Şapte sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, depistaţi de poliţişti

Şapte cetăţeni sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria au fost depistaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac.

„În data de 29.08.2020, în jurul orei 2,00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 10 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, şapte persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă”, informează un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, cei şapte au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din şapte cetăţeni din Siria, şase bărbaţi şi un minor. Adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 37 ani, iar minorul având vârsta de 16 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.