Cosmin Mladin, cel care ar fi coordonat rețeaua de contrabandă de țigări de la Arad, a fost la Tribunalul București, acolo unde s-a judecat cererea DIICOT de arestare preventivă. El a fost reținut de DIICOT, dar eliberat câteva ore mai târziu, după ce Tribunalul București a amânat pronunțarea.

În timp ce își căuta mașina în parcarea Tribunalului, Mladin a fost săltat de agenți ai DIICOT, îmbrăcați în civil. Aceștia l-au încătușat și l-au dus la sediu. El a fost lăsat liber, fără nicio măsură, după ce judecătorii de la Tribunalul București au amânat pronunțarea cererii DIICOT de arestare preventivă pentru ziua de luni.

Capul mafiei țigărilor de la Arad a fost urmărit de DIICOT luni întregi. Stenogramele arată cum interlopul recunoștea valoarea uriașă a unui transport ilegal de țigări în Marea Britanie, dar și alte transporturi de contrabandă. Deși era filat, Cosmin Mladin a reușit să fugă de procurori și mascați cu două ore înainte de percheziții. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, totul ar avea o legătură inclusiv cu asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan.

Sursa: Realitatea de Arad