În urma întrebărilor care s-au ridicat după ce municipalitatea a trimis notificările de evacuare a celor care locuiesc ilegal pe strada Mărului, primarul Aradului, Călin Bibarț face următoarele precizări:

“În municipiul Arad nimeni nu are voie să ocupe ilegal un teren și mai mult, să construiască fără autorizații. Punctul de vedere al Primăriei este foarte clar: posibilitatea ca cineva să ocupe fără drept un teren sau spațiu care aparține arădenilor este nulă.

În această locație, după relocarea persoanelor, vom construi și dezvolta o zonă de agrement pentru toți arădenii.

Cu toate acestea nu rămânem  nepăsători la dificultățile cu care se confruntă aceste familii, multe dintre ele cu copii, monoparentale sau bătrâni singuri. Am început să identificăm soluții pentru a le oferi un sprijin celor care se încadrează spre a beneficia de locuințe sociale. Pentru restul, am început discuțiile către un parteneriat cu societatea civilă și ONG-uri ca să le oferim o alternativă decentă familiilor care nu au alte soluții.

Vreau să asigur arădenii că nimeni nu rămâne pe străzi, fără un ajutor din partea administrației, însă nu tolerăm acțiunile ilegale puse pe seama greutăților cotidiene”, concluzionează Călin Bibarț, primarul Aradului.

Sursa: Realitatea de Arad