Spectacol unic: cea mai mare defilare a pompierlor militari, pe uscat şi pe apă, marţi, la Arad

Unul dintre cele mai mari ceremonialuri miliare şi defilări are loc marţi la Arad, când salvatorii dincadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad defilează chiar în centrul oraşului, atât pe uscat, cât şi pe apă.

Trupele cu tehnica de intervenţie vor pleca de la sediul ISU Arad de pe strada Andrei Şaguna, la ora 10.30 şi vor urma
pe traseul ISU Arad – Octavian Goga – Horea – Primărie.

 

Cu începere de la ora 11.00 vor avea loc ceremonialul militar şi defilarea.

De la Primărie, salvatorii şi cei care merg ca să-i vadă se vor deplasa pe malul Muresului, la baza Voinţa, unde va avea loc defilarea ambarcatiunilor ISU Arad pe Mureş.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca, „pompierii militari din Arad serbează Ziua Pompierilor din România, sărbătoare care are loc pe data de 13 septembrie, când se comemorează cei 170 de ani de la Bătălia de la Dealul Spirii. De asemenea, anul 2018 este un an încărcat de semnificaţii în viaţa pompierilor militari din Arad, fiind 50 de ani de la înfiinţarea grupurilor de pompieri în România şi 10 ani de SMURD la Arad. Pentru această sărbătoare ne-am pregătit în mod deosebit în acest an. Vom organiza cea mai mare defilare a trupelor de pompieri, circa 200 de pompieri constituiţi în 11 plutoane şi 14 mijloace tehnice vor defila în centrul Aradului, urmând apoi pe râul Mureş, cele 8 ambarcaţiuni ale subunităţilor de intervenţie”.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad