Spitalul Judeţean nu mai are niciun loc la ATI, paturile COVID-19, ocupate în mare majoritate

 
Ultimul pat liber la ATI COVID-19 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost ocupat marţi după-amiază, iar unitatea sanitară informează că şi majoritatea paturilor pentru bolnavii de COVID-19 sunt deja ocupate.

Purtătorul de cuvânt al SCJU Arad, Simina Roz, a declarat că toate cele 27 de paturi ATI pentru pacienţi cu COVID-19 sunt ocupate, dar deocamdată nu sunt pacienţi cu nevoie de terapie intensivă în aşteptare la UPU.

Totodată, conform acesteia, din cele 178 de paturi destinate bolnavilor de COVID-19, aflate pe mai multe secţii, 144 erau ocupate marţi.

Direcţia de Sănătate Publică Arad urmează să caute soluţii de suplimentare a paturilor ATI COVID-19, una dintre variante fiind Spitalul Orăşenesc Ineu, care a redevenit spital suport COVID-19. Deocamdată, autorităţile caută personal medical pentru a deservi cinci paturi ATI la Ineu.

În ultimele 24 de ore, 105 persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2 în judeţul Arad, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 25.189. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 1.000, din care trei au fost înregistrare în ultimele 24 de ore.

În judeţ, 25 de localităţi au incidenţa de peste 2 la mie, între care municipiul Arad (2,04 la mie). Incidenţă mai mare de 3 la mie se înregistrează în şapte localităţi, iar la nivelul judeţului este de 1,66 cazuri la mia de locuitori

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.