Stare de urgență, în România. Ministrul de Interne, ANUNȚ de ultimă oră

Ministrul de Interne, Marcel Vela, face, la această oră, un nou anunț despre măsurile de urgență impuse în România, în condițiile decretării stării de urgență. Declarații vor face și șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat Bogdan Despescu.

Iata principalele declaratii:

Marcel Vela

Arafat si Despescu fac parte din grupul de decizii la nivelul MAI, cel care decide si propune masurile pe care le vom lua.

Am decis sa propunem CNSU evaluarea unor masuri, astfel incat am emis ordin de comandant, ordin al ministrului MAI sau ordonanta militara.

Decizii:

Se suspenda activitatea de servire si consum a produselor alimentare si a bauturilor alcoolice si nonalcoolice ale localurilor si restaurantelor.

Suspendarea activitatilor culturale, religioase, sportive, tratament balnear si ingrijire personala in spatii inchise.

Interzice organizarea si desfasurarea oricarui eveniment cu peste 100 de persoane in spatii deschise.

Toți conducătorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitate mai mare de 3,5 tone au obligatia ca la trecerea granitei sa aiba mijloace de protectie: dezinfectant, manuși. 

Cei care sosesc din zone rosii sau galbene nu se supun masurilor de carantina daca la granita nu manifesta simptome.

Cu privire la export: Ansamblele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din afară nu fac obiectul restricțiilor la export.

Se suspenda toate zborurile spre Spania si din Spania catre Romania, pentru 14 zile, din 18 martie, ora 18:00, ora Romaniei.

Am prelungit măsura suspendării zborurilor spre și din Italia pentru 14 zile, din 23 martie. 

Aceste masuri nu se aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, transport marfa, corespondenta, umanitare, aterizari tehnice, necomerciale sau de urgenta.

Am emis un ordin al ministrului: pe durata starii de urgenta, politia romana, politia nationala va conduce operational prin inspectoratele judetele politia locala care functioneaza pe raza de competenta.

Raed Arafat:

Am emis ieri si azi a avizat ministrul mai multe ordice care privesc urmatoarele aspecte:

Masuri de redistribuire a rezidentilor in regimm de voluntariat in caz de necesitate. Rezidentii in medicina interna si de familie intrerup activitatea si se prezinta in vederea repartizarii pentru a sprijinii directiile de sanatate publica.

La nivelul fiecarui centru medical vor fi recrutati studenti pentru a sprijini activitatii din camerele de garda.

Au fost instalate 162 de corturi speciale pentru triajiul medical. Astfel de corturi mai sunt si in fata unor spitale unde au fost instalate pentru separarea fluxurilor pentru cei care vin pentru alte motive decat cele respiratorii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.