Cei peste 6.000 de studenţi ai Universităţii „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad vor începe cursurile luni, 4 octombrie, cu prezenţă fizică în săli, în timp ce studenţii de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, aproximativ 5.200, vor începe cursurile în sistem hibrid.

Reprezentanţii UAV au declarat marţi că în acest an nu va avea loc o festivitate de deschidere a anului universitar la care să participe toţi studenţii, din cauza contextului sanitar, astfel că fiecare facultate în parte va face întâlniri cu studenţii, dar cu respectarea normelor de prevenire a îmbolnăvirilor.

„Au fost luate măsurile necesare pentru buna desfăşurare a cursurilor cu prezenţa studenţilor în săli, însă pe parcurs, în funcţie şi de comunicările autorităţilor de sănătate publică, este posibil ca unele facultăţi să desfăşoare cursuri doar în sistem online sau în sistem hibrid”, a declarat Monica Ardelean, purtător de cuvânt al UAV.

Pe de altă parte, studenţii de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) vor începe cursurile în sistem hibrid, a declarat, pentru AGERPRES, rectorul Coralia Cotoraci.

„Studenţii vor participa la cursuri online, atât la studiile de licenţă cât şi la masterat, însă vor fi prezenţi în laboratoare şi la stagii practice, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2”, a spus Cotoraci.

În acest an, în premieră în istoria UVVG, festivitatea de deschidere va fi organizată pe un stadion, respectiv pe Arena „Francisc Neuman” (UTA). Evenimentul va avea loc joi, 30 septembrie, de la ora 13,00.

UVVG Arad are aproximativ 5.200 de studenţi, dintre care 1.200 sunt străini, cei mai mulţi la programele de studii de medicină. 

Sursa: Realitatea de Arad