Sute de persoane din judeţul Arad programate nu au fost vaccinate anti-COVID-19 în weekend, pentru că în momentul în care au ajuns la centre nu au fost regăsite în platforma online, astfel că jumătate dintre dozele alocate, în jur de 400, nu au fost folosite, dar fără să fie pierdute.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat luni că în urma unor lucrări efectuate în platforma gestionată de STS, „a fost haos în weekend”, pentru că „mulţi dintre cei programaţi nu au fost regăsiţi în sistem”.

„Pentru vineri, sâmbătă şi duminică, judeţul nostru a primit, conform programărilor pe care le aveam, în jur de 800 de doze de vaccin, dar jumătate dintre acestea nu au putut fi folosite. Oamenii când au ajuns la centre nu au fost găsiţi în platformă şi doar cei care aveau programarea listată sau salvată în telefon au fost vaccinaţi. În măsura în care s-a putut, coordonatorii centrelor au sunat persoane programate în această săptămână şi au fost chemate în avans, pentru a nu rămâne cu stocuri mari de vaccin. Cei care au putut, au venit şi au fost vaccinaţi mai repede decât programarea iniţială”, a spus Timiş.

El a precizat că DSP a fost informată ulterior că pe parcursul weekendului au avut loc lucrări la platforma online.

„Poate din cauza acestor lucrări au apărut problemele, pentru că la un moment dat dispăreau şi apăreau persoanele programate. Multe dintre aceste persoane au sunat la noi, la DSP, pentru lămuriri, dar nici noi nu ştiam care sunt problemele, pentru că platforma este gestionată de STS”, a spus Horea Timiş.

El a mai declarat că „nicio doză de vaccin nu a fost pierdută, doar au rămas pe stoc, în frigiderele DSP, la temperatura recomandată de 2 – 4 grade”.

„Dozele care nu au fost folosite în weekend sunt valabile până miercuri la ora 14,00”, a adăugat Timiş.

Conform conducerii DSP Arad, de la începutul campaniei de vaccinare în judeţ, nicio doză de vaccin nu a fost pierdută. 

Sursa: Realitatea de Arad