Un tânăr de 20 de ani din județul Arad s-a urcat duminica dimineața pe un stâlp de telefonie mobilă și amenințat că se sinucide.

Incidentul a avut loc în comuna Zimandu Nou, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, polițiști și medici.

„In aceasta dimineața, în jurul orei 08.30 doua echipaje a Detașamentului de Pompieri Arad, unul descarcerare și unul de intervenție și salvare la înălțime s-au deplasata în localitatea Zimandu Nou, unde un tânăr de aproximativ 20 de ani urcat pe un stâlp de telefonie mobila la aproximativ 35 m a amenințat ca se sinucide. După ce au negociat cu persoana aproximativ 30 de minute Pompieri Detașamentului Arad, au reușit imobilizarea acesteia și coborârea de la înălțime cu ajutorul nacelei. Tânărul a fost predat către un echipaj SAJ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca.

 

Pompierul care a reușit să-l convingă pe tânăr ca să coboare este plt. maj. Claudiu Mihuț, conform informațiilor postate pe contul de Facebook al Inspectoratului pentri Situații de Urgență Arad.

Se pare că tânărul a recurs la acest gest pe fondul unor certuri cu părinții.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arad.