Tânăr de 20 ani, salvat de către pompierii din Arad de pe un stâlp de 35 de metri, de unde amenința că se sinucide

Un tânăr de 20 de ani din județul Arad s-a urcat duminica dimineața pe un stâlp de telefonie mobilă și amenințat că se sinucide.

Incidentul a avut loc în comuna Zimandu Nou, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, polițiști și medici.

„In aceasta dimineața, în jurul orei 08.30 doua echipaje a Detașamentului de Pompieri Arad, unul descarcerare și unul de intervenție și salvare la înălțime s-au deplasata în localitatea Zimandu Nou, unde un tânăr de aproximativ 20 de ani urcat pe un stâlp de telefonie mobila la aproximativ 35 m a amenințat ca se sinucide. După ce au negociat cu persoana aproximativ 30 de minute Pompieri Detașamentului Arad, au reușit imobilizarea acesteia și coborârea de la înălțime cu ajutorul nacelei. Tânărul a fost predat către un echipaj SAJ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca.

 

Pompierul care a reușit să-l convingă pe tânăr ca să coboare este plt. maj. Claudiu Mihuț, conform informațiilor postate pe contul de Facebook al Inspectoratului pentri Situații de Urgență Arad.

Se pare că tânărul a recurs la acest gest pe fondul unor certuri cu părinții.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arad.