Temperaturi de vară, la sfârșit de octombrie. Meteorologii anunță vă vom avea parte de încă o săptămână cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius în aproape toată țara. Dimineața însă, în unele regiuni va apărea și ceața. 

„O vreme în general frumoasă, astăzi, mai ales în partea de sud a teritoriului. În rest vom mai avea ceva înorări, puțină ceață și, poate, izolat și câte o ploaie slabă sau o burniță. Din punct de vedere termic, chiar dacă temperaturile mai pierd câteva grade astăzi în majoritatea zonelor țării, mai ales în cele sudice – față de ieri – în continuare putem vorbi de o vreme mai acldă decât în mod obișnuit. Și astăzi se vor mai atinge frecvent 23-24 de grade în Oltenia și Dobrogea, iar în Lunca Dunării izolat 25 de grade. Valori de peste 15 grade, în general vor fi și în restul teritoriului. 

Până la finalul săptămânii, din informațiile pe care le avem până în acest moment, vremea va rămâne mai caldă decât în mod obișnuit, cu precădere în partea de sud a țării, unde vom depăși în zilele următoare 20 de grade la orele prânzului, iar în restul teritoriului vom trece peste 15 grade. Singurele fenomene pe acre le maia șteptăm zilele următoare vor fi fie norii joși, fie ceața, care vor fi prezente în orele dimineților și pe parcursul nopților, mai ales în partea de nord-vest, centru, parțial și prin estul teritoriului. Mai pot apărea în orele dimineților și probleme legate de vizibilitate atunci când ceața va fi mai densă. Practic, luna octombrie se încheie cu aceste zile frumaose și blânde de toamnă”, a declarat, miercuri, meteorologul ANM, Mihai Timu, pentru Realitatea PLUS.