TIR cu 24 de tone de deşeuri aduse din Italia, întors de la vama Nădlac 2

Un TIR încărcat cu 24 de tone de deşeuri din plastic şi cauciuc aduse din Italia a fost întors de la frontier. Autoritățile române au constatat că transportul este ilegal şi l-au obligat pe şofer să ducă deşeurile înapoi în ţara de provenienţă.

TIR-ul era condus de un român şi a fost verificat la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ‘material plastic şi cauciuc’ de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

“Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 24 de deşeuri ce constau în produse din material plastic şi de cauciuc, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.