Un poliţist din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare din Curtici a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce a omis să treacă în declaraţia de avere o serie de venituri pe care le-a realizat. ANI a decis chiar să sesizeze Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în acest caz.

Potrivit celor de la Integritate, acesta, fost funcţionar public cu statut special în cadrul Poliției Transporturi Feroviare Curtici, este suspectat de comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Se pare că, în prezent, poliţistul este pensionat.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Cismaru Nicolae a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din profesii libere și comerciale în sumă totală 55.460 de lei, din dividende în sumă totală de 4.246 de lei și din jocuri de noroc în valoare de 106 lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Cel mai probabil, procurorii vor demara o anchetă şi, la final, vor decide dacă îl trimit sau nu în judecată pe fostul poliţist TF din Curtici.

Sursa: Realitatea de Arad