Valul de aer tropical pune stăpânire pe România. Cele mai ridicate temperaturi, 36 grade Celsius la umbră, se anunţă în vestul ţării, unde disconfortul termic va fi accentuat. 

Luni, 27 iunie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu disconfort termic în creştere mai ales în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice, după-amiaza şi seara, local în zona montană şi submontană şi pe arii restrânse în est şi în sud.

Marți vremea va fi  caniculară în regiunile vestice și sud-vestice, unde indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor ajunge la  36 de grade în Câmpia de Vest.

Valul de căldură sufocantă se accentuează miercuri, 29 iunie. Vremea va fi călduroasă, caniculară îndeosebi în regiunile din jumătatea de vest a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat în zonele de câmpie.