Unde și când puteți învăța să preparați ,,Plăcintă’ ntinsă ca pă la noi”, un celebru desert din vestul țării

Atelierul de gastronomie tradițională ,,Plăcintă’ ntinsă ca pă la noi” are loc, duminică, 16 septembrie, în tabăra Căsoaia, din judeţul Arad.

În cadrul manifestării, femeile din Căsoaia îi vor învăța pe copiii prezenți la eveniment cum să prepare delicioasele și tradiționalele plăcinte întinse, considerate ca fiind cele mai cunoscut şi delicios desert din zonă.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc o serie de activități gastronomice și culturale de excepție. Este vorba despre expoziții de pictură, artizanat, prezentări de carte, un atelier culinar și un spectacol folcloric susținut de Grupul Sânzienele și Ansamblul Busuiocul.

Manifestarea, care este organizată decătre Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Primăria comunei Târnova și Asociația ,,Cartea, izvor de cultură”, are loc duminică la Tabăra Căsoaia, cu începere de la ora 11.

În cadrul expoziţiilor de artizanat şi pictură îşi vor prezenta lucrările: Virginia Linul (Expoziție de artizanat bistrițeano – năsăudean), Gheorghe Oprea din Agrișu Mare și Ioan Cociuba din Tîrnova.

Vor susţine prezentări şi lectură de carte: Părintele Giani Achim (Prezentarea istoricului locului, tradiției, obiceiului si artei populare specifice satului Dud, comuna Tîrnova), prof. Marius Kramer (Prezentarea cărții ,,Tîrnova, comuna de la Poalele Highişului”), prof. Onisim Botezatu (Lectură de carte), Florin Roman (O filă de istorie centenară), Emilia Pîncotan (Vers și spiritualitate). De asemenea, Nadia și Cornel Urian, împreună cu S.C. Artă si Tradiţii – Virginia Linul, vor aduce pe meleagurile arădene mesajul lor din ținuturile bistrițene și năsăudene, în care tradiția și arta populară fac cinste culturii poporului român din cele mai străvechi timpuri.