UPDATE. Arad: 1 mort și 12 răniți în accidentul de pe DN7

1 persoană a murit și 12 au fost rănite, marți dimineața, dupăce microbuzul care se aflau a intrat într-un TIR. Accidentul a avut loc pe DN7, în zona orașului Lipova din județul Arad.

În microbuzul cu 16 locuri se aflau 13 persoane din zona comunei Bârzava, de pe Valea Mureșului, care mergeau la lucru, la o mare fabrică din Arad.

Conform poliției, microbuzul și TIR-ul încărcat cu piese auto circulau din sensuri opuse, iar într-o curbă, șoferul de 34 de ani al camionului nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum. Remorca TIRului ar fi ajuns pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu microbuzul care circula regulamentar.

Șoferul TIR-ului susține că circula regulamantar.

În zonă ningea, iar drumul era acoperit parțial cu zăpadă.

Șoferul microbuzului, un bărbat de 68 de ani, a murit, iar alte victime au fost încarcerate. 12 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dintre care 3 în strare gravă.

La fața locului au ajuns 6 echipaje medicale, dar și polițiști și pompieri.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „accidentul s-a produs pe DN7, în localitatea Lipova. Este vorba despre un microbuz și un autotren. Au fost alocate forțe ale Detașamentului de Pompieri Arad și Secției de Pompieri Bârzava, a Serviciului Județean de Ambulanță și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lipova”.

„Este vorba despre 4 persoane încarceate, dintre care, ca urmare a accidentului, o persoană, șoferul microbuzului, a decedat, iar ale 12 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Localnicii spun că în aceeași curbă au mai avut loc accidente.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.