Utilizatorii Instagram din România continuă să fie țintiți cu atacuri de tip phishing prin SMS sau mesaje private în aplicație

Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii rețelei sociale Instagram. Despre acest atac DNSC a emis o alertă în august.
 
Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potențialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms. Atacatorii pretind că au nevoie de link-ul din sms pentru a obține un vot într-un concurs online.
 
– Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuți, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Atacatorii să se folosesc de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.
– Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute!
– Atenție la corectitudinea gramaticală și de exprimare în limba română a textului primit. De cele mai multe ori atacatorii nu sunt vorbitori de română.
– Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.
– În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.