Victorie PNL în județul Arad: 55 de primari din 78, alesi

Conducerea PNL Arad a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că a obţinut 55 de primari din 78 în judeţul Arad, a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean şi primăria municipiului, arătând că liberalii sunt dispuşi totuşi la alianţe pentru majorităţi în consilii locale, cum ar fi una cu USR pentru oraşului Arad.

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a declarat că rezultatele obţinute, conform numărătorii paralele, vor menţine organizaţia între primele cinci de la nivel naţional.

Falcă a anunţat că preşedintele USR Arad, Vlad Botoş, a felicitat PNL pentru rezultate şi a propus un parteneriat pentru majorităţi în consilii locale.

„Aşa cum se întâmplă corect după alegeri, cei care pierd dau întotdeauna un telefon celor care câştigă. Preşedintele USR Arad ne-a sunat aseară, ne-a felicitat pentru victorie şi ne-a solicitat o întâlnire pentru a realiza o coaliţie. Eu am informat organizaţia şi suntem de acord să realizăm coaliţii locale (…) Să nu uităm că adversarul tradiţional este PSD, care a făcut foarte mult rău pentru că a blocat multe proiecte ale Aradului în ultimii patru ani”, a spus Gheorghe Falcă.

El a adăugat că PNL va cere o funcţie de viceprimar în Arad, pentru Sergiu Bîlcea.

Candidatul câştigător al alegerilor pentru Primăria Arad, Călin Bibarţ, a spus că, potrivit votului politic pentru Consiliul Local Municipal, PNL, PMP, UDMR, PSD şi USR sunt partidele care vor avea consilieri.

„Făcând un calcul deocamdată estimativ, după procentele luate, PNL cu 33,15% va avea nouă mandate din cele 23, USR cu 25% va avea probabil şapte mandate, PSD cu 13,3%, trei mandate, PMP două mandate, UDMR, două”, a anunţat Bibarţ.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca, care a câştigat un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, a spus că liberalii au 55 de primari în judeţ, din 78.

„PNL reuşeşte un rezultat istoric, un rezultat foarte bun la nivelul judeţului. (…) Nu am pierdut nicio primărie de oraş unde au candidat primarii noştri pe funcţie. Voi lansa o invitaţie tuturor contracandidaţilor mei pentru a discuta priorităţile pentru Arad, despre proiecte pe care le avem deja în lucru. Nu refuz nicio iniţiativă, nicio idee bună”, a spus Cionca.

El a adăugat că din 437 secţii de votare din judeţ, PNL a centralizat datele din 287, iar rezultatele parţiale privind votul politic pentru Consiliul Judeţean sunt următoarele: PNL – 51%, USR – 16%, PSLC (alianţa PSD, ALDE şi PNTCD) – 11 %, Pro România – 7,9%, UDMR – 6,9% şi PMP – 6,8%.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.