Virgil Popescu, despre facturile URIAȘE: „Până la sfârșitul lunii martie beneficiază de schema de compensare toți consumatorii noncasnici”

Virgil Popescu – ministrul Energiei a anunțat că Ordinul comun cu ministerul Muncii și Finanțelor pentru aprobarea procedurii și termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, a documentelor în baza cărora se realizează decontarea precum și a altor măsuri necesare aplicării prevederilor OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Aproximativ 90% din populația României beneficiază în prezent de această schemă. Mai mult chiar, începând cu data de 1 februarie până la sfârșitul lunii martie beneficiază de schema de compensare toți consumatorii noncasnici cu excepția marilor consumatori de energie.

IMPORTANT: Sumele rezultate din aplicarea schemei de compensare pentru clienții finali prevăzuți la art. 7 (lista poate fi citită în ordin) se comunică de către furnizori Ministerului Energiei în termen de 15 zile de la încheierea lunii calendaristice, pentru care se solicită decontarea sumelor compensate și evidențiate în facturile emise de furnizor atât pentru consumul aferent lunii calendaristice, cât și pentru orice regularizări realizate potrivit legii evidențiate în facturile emise de furnizor, aferente perioadei de aplicare a ordonanței de urgență în vederea decontării lunare a acestora.

Comunicarea se va face la adresa de e-mail dedicată: [email protected].

Mai multe detalii aici: https://energie.gov.ro/noua-procedura-de-compensare-a…/”, a transmis ministrul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.