World Cleanup Day e pe 15 septembrie şi în Arad. Cum puteţi deveni parte în cea mai mare acţiune de voluntariat din România

0
2

15 septembrie e data la care are loc Ziua Mondială de Curăţenie, World Cleanup Day, au anunţat, miercuri, Consiliul Judeţean Arad şi Let’s do it Romania.

Cine vrea ca să participe la cel mai mare proiect de voluntariat din România trebuie să meargă la unul dintre punctele de inregistrare din judeţ. În Municipiul Arad punctul de înregistrare se va instala în dimineaţa zilei de 15 septembrie, ora 08.30 în Piaţa Avram Iancu, iar în judeţ, la sediile primăriilor. Dupa înregistrare voluntarii vor fi instruiți privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă şi vor primi materialele necesare acţiunii. Apoi vor fi repartizaţi in locațiile cu deseuri din extravilanul localității. Deplasarea voluntarilor se va face cu forțe proprii sau cu mijloacele de transport puse la dispozitie de catre partenerii proiectului. Organizatorii recomandă voluntarilor să îmbrace o ţinută adecvată anotimpului şi condiţiilor meteorologice. Încălţămintea trebuie să fie potrivită pentru teren viran, pentru zone cu diverse deşeuri.

Conform preşedintelui Asociaţiei Verde, Dan Paicu, în Județul Arad “Let`s Do It, Romania!“ a semnat convenții, deocamdată cu 77% din localităţile din județ.

Voluntarii mobilizați pe 15 septembrie vor curăța deșeuri a căror cartare sau identificare a mormanelor de deșeuri se realizează cu aplicația de mobil World Cleanup . Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform , prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe www.letsdoitromania.ro sau prin email: [email protected], tot la aceste adrese puteţi obţine mai multe informaţii despre manifestare.

Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate. În România, Let`s Do It, Romania! își propune să mobilizeze 1 milion de voluntari. Campania îşi propune ca să mobilizeze toți românii la cea mai ambițioasă acțiune civică de până acum. La nivel internațional, 150 de țări se unesc în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day.