Zeci de voluntari sprijină refugiaţii care ajung în Gara Curtici înainte să iasă din ţară

Zeci de voluntari acţionează în Gara Curtici, unde fluxul de refugiaţi care ies din ţară a crescut foarte mult în ultimele zile, trenurile cu ucraineni fiind cu vagoane suplimentate, în care voluntarii intră cu acordul poliţiştilor de frontieră pentru a le împărţi călătorilor alimente, apă îmbuteliată sau produse de igienă.

Curtici este singura localitate din judeţul Arad cu punct de trecere a frontierei feroviar, iar aici fluxul de călători a crescut considerabil în ultimele zile, odată cu valul de refugiaţi care tranzitează România în drumul spre Occident.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat luni, pentru AGERPRES, că doar în ultimele 24 de ore au ieşit din ţară peste 1.000 de ucraineni, prin punctul feroviar de trecere de la Curtici.

Primarul oraşului Curtici, Bogdan Ban, a declarat, pentru AGERPRES, că s-a realizat o mobilizare a autorităţilor locale şi a unor asociaţii civice pentru a acorda sprijin ucrainenilor, în timpul în care trenurile staţionează la Curtici pentru efectuarea formalităţilor de intrare în Ungaria pentru toţi pasagerii.

„Se staţionează destul de mult, o oră, chiar şi două ore, pentru că acum trenurile care trec prin gara noastră pentru a merge în Ungaria nu mai au două-trei vagoane, ci au peste zece. Ultimul tren avea 13 vagoane, vă daţi seama că sunt sute de ucraineni în aceste trenuri. Cu acordul poliţiştilor de frontieră, voluntarii urcă în vagoane şi le oferă refugiaţilor apă îmbutelială, alimente, conserve, dulciuri pentru copii şi produse de igienă”, a spus primarul.

El a declarat că este o situaţie pe care oraşul nu a mai întâlnit-o.

„Avem zeci de voluntari care acţionează zilnic în Gara Curtici în sprijinul refugiaţilor, de la angajaţi ai Primăriei şi consilieri locali, la asociaţii neguvernamentale. Donaţiile vin de la localnicii noştri şi de la diferite ONG-uri, dar şi angajaţii Primăriei au adus de acasă ce au avut, inclusiv pături, sau au donat bani pentru această cauză nobilă”, a declarat edilul.

Trenurile care pleacă din Curtici au ca destinaţie Budapesta, pentru că acelea care mergeau la Viena au fost deviate prin Bihor, din cauza unor lucrări care au loc la infrastructura feroviară de pe teritoriul Ungariei.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.