Castelul Regal de la Săvârșin intră din nou în sărbătoare zilele acestea, după ce porțile domeniului s-au deschis de săptămâna trecută pentru public.

În prezența Majestății Sale Regale Margareta, Custodele Coroanei Române, duminică va fi marcată Ziua Europei, ocazie cu care va fi lansată cartea „Povestea Castelului Săvârșin” scrisă decătre Principele Radu.

Luni, pe data 10 mai, pentru prima dată, Ziua Regalității va fi sărbătorită decătre membrii Familiei Regale la Săvârșin.

Chiar dacă domeniul poate fi vizitat încă din data de 1 mai, luni, luni va avea loc deschiderea oficială a Domeniului Regal, în prezența Majestății Sale Regale Margareta

Domeniul poate fi  vizitat până la data 1 octombrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 9.00 și 18.00. Grupuri organizate pot vizita domeniul și în restul lunilor anului, precum și în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială. Un bilet costă între 5 și 20 de lei. Castelul nu este deschis publicului, dar pot fi vizitate mai multe zone ale domeniului, unele deschise pentru prima dată terminarea lucrărilor de restaurare a domeniului. Vizitarea Domeniul Regal se face cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare.

Accesul se face prin Satul Regal, la intrarea principală pe domeniu, unde, printre altele se alfă Muzeul Regal al Automobilului cu mașinile Regelui Mihai I aduse de la Versoix,m din Elveția. Se merge apoi în Parcul Regal, care înconjoară castelul. Parcul se întinde pe 6,5 ha și cuprinde mai multe zone tematice, un teren de tenis și chiar un lac cu insulă și debarcader. La plecare, vizitatorii se pot opri la magazinul de suveniruri, unde găsesc produse cu însemne regale.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here