Începând cu data de 11.03.2021 printr-o acțiune susținută a polițiștilor locali cu atribuții de ordine publică și de supraveghere comunitară, este monitorizată zona aflată la confluența străzilor Neculce, Mărțișor și Udrea.  Deși situate în proximitatea centrului orașului, terenurile respective au de suferit din cauza unor persoane ce aleg să abandoneze deșeuri menajere și din construcții.

 
Pentru a reduce pericolul la adresa sănătății publice și disconfortul create de aceste gunoaie, a survenit intervenția comună a Direcției Generale Poliția Locală, Gospodăririi Comunale și operatorului de salubritate.
 
Beneficiarii de venit minim garantat care prestează muncă în folosul comunității strâng deșeurile sub supravegherea polițiștilor locali, angajații Gospodăririi Comunale toaletează vegetația și curăță canalul Mureșel iar mașinile de la S.C. Salubritate Deva preiau deșeurile.
 
Acțiunea este în desfășurare și va continua în zilele următoare.
 
Pentru a diminua riscul reapariției gunoaielor, DGPL solicită sprijinul locuitorilor din zonă, în sensul oferirii de date care să permită surprinderea sau identificarea persoanelor ori transportatorilor ce deversează ilegal deșeuri în acest perimetru care tocmai este pe cale să redobândească un aspect civilizat.

Sursa: Realitatea de Arad