Arad: 4 bărbați din Maramureș, arestați pentru țigări de contrabandă. Urmăriți, de polițiști, au aruncat țigările din mers și au abandonat o mașină

4 bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani, din Maramureș, au fost arestați preventiv pentru contrabandă, dupăce au fost prinși în timp ce transportau cca 180 de mii de țigări de contrabandă, a anunțat, marți, Poliția Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, LOrena Radu, polițiștii au depistat în trafic, pe DJ792 C, 2 mașini în privința cărora exista suspiciunea ca ar fi utilizate pentru transportul de țigarete de contrabandă.

Șoferii celor două mașini nu au oprit la semnalele agenților, ci și-au continuat deplasarea și au încercat ca să scape de marfă aruncând de-o parte și de alta a drumului mai multe cutii.

Procedând la inventarierea cutiilor aruncate, s-a constatat că acestea conțineau 179.800 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.

La cca 1.500 de metri de locul în care ar fi fost aruncate cutiile, polițiștii au găsit una dintre mașini abandonată pe partea stângă a drumului, iar ca urmare a cercetărilor, agenții au depistat și cea de-a 2a mașină pe raza orașului Ineu. Tot acolo au fost depistați și cei 4 bărbați care se aflau în mașini. Aceștia au vârste cuprinse între 23 și 33 de ani și sunt din Maramureș.

Polițiștii și procurorii din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Gurahonț continuă cercetările în acest caz.