Un nou oficiu poștal a fost deschis, vineri, în premieră, în Galleria Mall din Arad. Oficiul, care este un ghișeu al oficiului numărul 8, este catalogat ca serviciu premium. Măsura a fost luată pentru că în zonă nu exista poștă, iar acest oficiu va deservi 2 cartiere mari de case, dar și serviciile de pașapoarte și permise auto care funcționează în același mall, ceea ce îi scutește pe oameni de drumuri la oficiile poștale mai îndepărtate.

Deschiderea noului oficiu poștal a fost făcută decătre directorul general al Poștei Române, Mircea Tudosie, a directorul general adjunct al Poștei, arădeanul Beniamim Vărcuș, a președintelui PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, și a deputatului PSD, Florin Tripa.

Conform directorului general adjunct al Poștei Române, arădeanul Beniamin Vărcuș, „este important pentru noi ca să avem deschisă această subunitate poștală pentru că după cum bine știți această zonă a Aradului nu a beneficiat de servicii poștale la standardele pe care ni le-am fi dorit”.

Investiția se ridică la 10.000 lei

Investiția se ridică la 10.000 lei și a creat 2 noi locuri de muncă.

„(Acest oficiu – n.r.) zcoperă cartierul Bujac, acoperă cartierul Gai și acoperă zona Fortuna, care este o zonă foarte dens populată, după cum știți cu toții. Locuitorii acestor zone, arădenii de aici trebuiau ca să meargă până în zona Lebăda, de fiecare dată când aveau nevoie de servicii poștale. Iată că am venit în mijlocul lor, pe de o parte, iar pe de altă parte, prin faptul că în aceeași clădire cu noi funcționează Serviciul Pașapoarte și Serviciul Persmise de conducere creează un mai bun flux între cele două instituții în ceea ce privește finalizarea actelor decătre cei care doresc ca să-și schimbe pașaportul sau permisul de conducere. Iar, după cum știți, permisele de conducere sunt livrate decătre PrioriPost, acest ghișeu va fi și un ghișeu de livrare PrioriPost, deci vom veni și în sprijinul celor care își fac permise sau pașapoarte”, a mai declarat directorului general adjunct al Poștei Române, arădeanul Beniamin Vărcuș.

„Este mult bine așa, că până acum când aveam treabă aici și trebuia să plătesc taxele trebuia să merg până la Poștă în Vlaicu sau chiar în oraș”, a declarat prima femeie care a apelat la serviciile noului oficiu poștal.

„Este mult mai bine. Că nu trebuie să facem mai multe drumuri”, a declarat o altă femeie.

Oficiul poștal este deschis între orele 8-19, iar conducerea poștei dorește să extindă programul de funcționare până la ora 20.