Arad: Cel de-al 19-lea centru de permanență din județul Arad se construiește în comuna Zărand, cu bani din PNDL. Investiția, estimată la 2 milioane de lei

Un nou centrude permanență va fi construit în județul Arad. Lucrările sunt estimate la 2.000.000 de lei, fonduri asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Centrul va fi construit în comuna Zărand, iar anunţul de licitaţie pentru a fost publicat în SEAP, ofertele firmelor care sunt interesate să realizeze lucrările putând fi depuse până de data de 5 aprilie.

Conform viceprimarului comunei Zărand, Dimitrie Toduţa, investiţia este de mult aşteptată pentru că în comună există doar un dispensar, însă este mare nevoie de un centru medical deschis pe timp de noapte.

Centrul de permanență va deservi atât cei peste 2.800 de locuitori din comuna Zărnad, cât locuitorii comunelor învecinate.

Primul centru de permanenţă din România a fost deschis în 2011, în localitatea arădeană Şiria, iar în judeţul Arad funcţionează în prezent 18 centre de acest fel.

În 2018, peste 40.000 de pacienţi au primit îngrijiri în cele 18 centre, însă autorităţile încearcă să mărească cifra pentru a reduce prezenţa la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, unde au fost aproape 70.000 de persoane.