Arad: Vești bune pentru iubitorii ecoturismului: Pistele de biciclete din Parcul Natural Lunca Mureșului, reamanajate, și oferte speciale la plimbările cu canoe pe Mureș

Venirea primăverii face din Parcul Natural Lunca Mureșului locul preferat de ieșit în natură pentru locuitorii din vestul țării. Pistele de biciclete, distruse de furtunile de anul trecut, au fost reamenajate și sunt funcționale, iar plimbările pe Mureș cu canoele beneficiază de oferte speciale.

Conform directorului Parcului Natural Lunca Mureşului, Fulviu Moga, „Administrația Parcul Natural Lunca Mureșului vine cu vești bune pentru iubitorii turismului ecologic. Pistele de biciclete sunt practicabile, ele au fost reamenajate parțial cu ajutorul voluntarilor”.

„Cât despre plimbările cu canoe pe râul Mureș, au fost cumpărate 2 noi ambarcațiuni, iar cele vechi au fost recondiționate și vă așteaptă cu ofertă specială, în zilele de luni până vineri, la 2 persoane care plătesc taxa, o a 3a persoană beneficiază de gratuitate”, a mai declarat directorul Parcului Natural Lunca Mureşului, Fulviu Moga.

În parc sunt 2 rute cu piste de biciclete, o buclă de 6 km chiar în Pădurea Ceala de la marginea municipiului Arad și un traseu de 25 de km, pe ruta Arad-Pecica. În ceea ce privește călătoria cu canoele, traseele sunt Arad-Pecica de 25 de km și Arad-Cenad de 88 de km. Tarifele încep de la 50 de lei pentru o persoană.

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureșului pregătește pentru acest sezon estival mai multe acțiuni inedite, care vor fi organizate în premieră.

Circa 25 de km de piste pentru biciclete și un traseu de 88 de km pentru canoe pe Mureș

În parc sunt 2 rute cu piste de biciclete, o buclă de 6 km chiar în Pădurea Ceala de la marginea municipiului Arad și un traseu de 25 de km, pe ruta Arad-Pecica.
În ceea ce privește călătoria cu canoele, traseele sunt Arad-Pecica de 25 de km și Arad-Cenad de 88 de km. Tarifele încep de la 50 de lei pentru o persoană.

Atenție însă duminică și luni (de Paște) centrul de vizitare Ceala este închis, așa că în cele 2 zile puteți face doar plimbări prin pădure.

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureșului pregătește pentru acest sezon estival mai multe acțiuni inedite, care vor fi organizate în premieră.

17.455,2 ha de parc cu sute de specii de păsări și animale

Parcul Natural Lunca Mureşului are o suprafaţă totală de 17.455,2 ha, dintre care pădurile ocupă 6467 ha. Parcul Natural Lunca Mureşului se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 17.500 de hectare, de-a lungul râului, până la frontiera cu Ungaria, în care trăiesc câteva sute de specii de păsări şi animale. În excursiile prin parc vă puteţi întâlni oricând cu căprioare, mistreţi, iepuri, Fazani sau cerbi. Mai multe inFormaţii despre Parcul Natural Lunca Mureşului, găsiţi pe site-ul parcului, la adresa luncamuresului.ro

Sursa foto: Parcul Natural Lunca Mureșului Facebook