RĂZBOI ÎN ORIENTUL MIJLOCIU: ISRAELUL ÎȘI EXTINDE BOMBARDAMENTELE ÎN LIBAN

Forțele de Apărare a Israelului (IDF) au emis 24 de avertismente de atac aerian în mai puțin de o oră.

Armata israeliană a efectuat lovituri aeriene asupra mai multor regiuni ale Libanului, sisținând că vizează filiale ale unei bănci folosite de gruparea islamistă Hezbollah.

BBC amintește că Al-Qard al-Hassan este supusă sancțiunilor americane din 2007. Administrația de la Washington susține că banca permite Hezbollah să ocolească sistemele financiare.

Forțele de Apărare a Israelului (IDF) au emis 24 de avertismente de atac aerian în mai puțin de o oră, majoritatea pentru sudul capitalei Beirut, iar altele pentru sudul și estul Libanului.

Beirutul, „în flăcări”

„Incendii masive au fost văzute deasupra Beirutului, în timp ce peste 15 clădiri au fost lovite după avertismente de evacuare adresate locuitorilor”, a scris ministrul de externe al Israelului pe platforma X.

„Hezbollah a plătit și va continua să plătească un preț greu pentru atacurile sale asupra nordului Israelului și pentru tirurile de rachete […] Vom continua să lovim aliatul iranian până când va colapsa”, a adăugat Israel Katz.

Două atacuri au fost raportate în apropierea aeroportului din Beirut, în timp ce avioanele de pasageri încă aterizau.

„Panică generalizată după noile ordine de evacuare. O fereastră scurtă pentru a scăpa în siguranță. Explozii intense răsună în cerul nopții. Cu fiecare zi, Libanul suferă tot mai mult. Dar, chiar și în mijlocul violenței în creștere, soluțiile rămân disponibile. Dacă doar oportunitățile ar fi valorificate”, a notat pe platforma X trimisul ONU în Liban, Jeanine Hennis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.