Tăierea unui stejar secular crează controverse, la Arad

Conform informațiilor apărute pe rețelele de socializare, la Arad, a fost tăiat  cel mai bătrân stejar din oraş, care avea aproximativ 150 de ani şi se afla într-un parc din centrul municipiului. Tăierea stejarului a adus numeroase critici din partea multor cetățeni.  
 
Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitor la stejarul exploatat din Parcul Mihai Eminescu, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări:
 
S-a constatat că la aproximativ 1,5 m de trunchi și la 5 m înălțime în coronament, stejarul era scorburos și prezenta stare de putrefacție. Totodată fusese invadat de cuiburi de furnici care favorizează degradarea sa. În plus, în urma torsionării de la vânt au apărut fisuri longitudinale noi. În condițiile date, arborele în cauză putea pune în pericol siguranța cetățenilor. Ca urmare, s-a decis tăierea lui, însă numai după obținerea tuturor avizelor legale.
 
 “În orașul Arad primează integritatea cetățenilor, nu scorburile cu lilieci. Vom continua să evaluăm starea de sănătate a arborilor din municipiu, iar acolo unde este nevoie se va interveni, însă numai după obținerea tuturor avizelor necesare. Vă reamintesc faptul că pentru fiecare arbore exploatat, în municipiul Arad se plantează alți trei copaci tineri. Ne dorim un oraș verde pentru cetățenii Aradului. ”, a subliniat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.