ACUZATĂ DE ASASINAREA AFACERISTULUI ARĂDEAN IOAN CRIȘAN, FIICA ACESTUIA VA FI CERCETATĂ ÎN LIBERTATE

Curtea de Apel Bucureşti a respins joi, ca nefondată, cererea procurorilor de arestare preventivă a Laurei Bîlcea (fostă Crişan), fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul a doi presupuşi complici ai femeii, Bogdan Adrian Horodincă şi Sebastian Ilie Bulbuc.

Judecătorii au decis ca cei trei să fie puşi imediat în libertate. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de procurori.

Laura Bîlcea şi cei doi presupuşi complici au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Filmul evenimentelor

Conform anchetatorilor, cei doi complici au procurat, în mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă.

Mecanismul a fost plasat în autoturismul omului de afaceri Ioan Crişan şi detonat de la distanţă, menționează Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, Bogdan Adrian Horodincă şi Sebastian Ilie Bulbuc ar fi fost instigaţi la comiterea faptei de către Laura Crişan.

„Victima a decedat ca urmare a exploziei şi incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul şi mijloacele de săvârşire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane şi bunuri”, precizează Parchetul.

Surse judiciare susţineau că fiica afaceristului ar fi plănuit uciderea tatălui său după ce ar fi aflat că acesta urma să o dezmoştenească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.