Arad: Bicicliștii au intrat în vizorul Poliției Locale Arad. Cei care nu respectă legea riscă amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei. Motivele

Bicicliștii au intrat în vizorul Poliției Locale Arad, a anunțat, joi, Primăria Municipiului Arad.

Șase biciliști au fost amendați, în ultimele zile, la Arad, cu sume care ajung până la 1.160 de lei pentru că nu au respectat legea privind circulația cu bicileta.

Agenții au efectuat o serie de controale pe Faleza Mureșului, în vederea monitorizării modului în care bicicliștii arădeni respectă deplasarea exclusivă pe pistele de biciclete special amenajate.

Bicicliștii surprinși circulând în zonele de acțiune a indicatorului „Accesul bicicletelor interzis” au fost amendați.

În perioada următoare, polițiștii locali vor continua controalele care îi vizează pe biciliști, atât pe Faleza Mureșului cât și în celelalte zone destinate circulației bicicletelor.

Pentru a nu fi amendați, bicicliștii trebuie să nu se deplaseze pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația „Accesul interzis bicicletelor”, să nu circule pe trotuare, decât atunci când pe acestea sunt amenajate piste speciale și să nu circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

Cine nu respectă aceste reguli riscă amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.