Arad: Echipamente de sterilizare noi, care nu se mai regăsesc în Arad, pentru Spitalul Județean

Echipamente de sterilizare noi, în valoare de circa 1,5 milioane de lei, care nu se mai regăsesc în alte unități medicale din județul Arad, au fost cumpărate decătre Consiliul Județean pentru Spitalul Judeţean. Este vorba despre două echipamente deservesc 11 săli de operaţie şi toate secţiile din clădirea centrală a spitalului, dar şi secţii aflate în alte imobile, cum sunt ORL, Oftalmologie, Dermato-venerologie şi Oncologie.

Imagine

Conform reprezentanţilor spitalului, noile echipamente vor reduce timpul de sterilizare la jumătate.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „astăzi am reușit să terminăm sterilizarea pentru tot spitalul. Am inaugurat o nouă investiție importantă: reamenajarea și dotarea cu aparatură de ultimă generație a Stației Centrale de Sterilizare, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care deservește toate secțiile din spital, precum și 11 săli de operație. Tot pentru sterilizarea instrumentelor medicale au mai fost achiziționate opt mașini de spălat instrumentar care sunt amplasate în cadrul Blocului Operator I, în valoare de 811.000 de lei. Datorită noii aparaturi achiziționate din bugetul propriu al Consiliul Județean Arad, timpul de sterilizare a instrumentarului chirurgical se înjumătățește. Modernizarea și dotarea serviciului aduce în primul rând un plus valoare în ceea ce privește siguranța pacienților, prin reducerea infecțiilor intraspitalicești. Această investiție vine în urma unei alte investiții a Consiliului Județean Arad, în  valoare de peste 600.000 de lei, prin care s-a reamenajat și dotat cu aparatură performantă și Stația Centrală de Sterilizare a Secţiei de Obstetrică – Ginecologie, punctul de lucru din strada Episcopiei”.

„Din acești bani s-au achiziționat echipamente medicale, s-a reorganizat întreaga structură a staţiei de sterilizare, au fost redesenate circuitele și modernizate încăperile respectând toate normele actuale, impuse la nivel european. Prin aceste investiții putem să ne adresăm și mediului privat din municipiu și din județ, care până la urmă va putea să aducă bani în plus pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Finanţarea achiziţiei a fost asigurată de Consiliul Judeţean Arad, care a mai cumpărat opt maşini de spălat instrumente medicale pentru Blocul Operator al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care au costat peste 800.000 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.