ALEGERI2019 Arad: Mircea Diaconu, întrebat dacă ajunge președinte: „Nu! Eu nu sunt sigur deloc!”

Candidatul independent la Preşedinţie Mircea Diaconu, susţinut de către Pro România şi ALDE, s-a întâlnit, luni seară, cu simpatizanţi şi susţinători din Arad, cărora le-a transmis că nu e sigur că va deveni preşedinte, dar dacă se va întâmpla, va fi „echilibrat şi nepartizan” şi va opri luptele de pe scena politică.

Cca 50 de persoane au fost prezente, luni după masă în fața Teatrului Clasic Ioan Slavici la întâlnirea cu Micea Diaconu, majoritatea fiind membri ai ALDE şi Pro România, formaţiuni politice care au anunţat că îi vor sprijini candidatura.

Mircea Diaconu le-a vorbit celor prezenţi despre Europa, Brexit, învăţământ sau sănătate aproximativ o oră, timp în care a mâncat şi o îngheţată la cornet cumpărată din apropiere, el răspunzând şi diverselor întrebări primite de la susţinători.

Diaconu a prezentat Uniunea Europeană ca pe „un tort”, dar din care România nu şi-a luat felia.

Referitor la candidatura sa, Mircea Diaconu a mărturisit că nu e sigur cu privire la şansele pe care le are de a deveni preşedintele României.

„Dacă, şi sunt sigură că veţi ajunge preşedinte, tot ce vreau este să promiteţi că veţi opri scandal, ceartă şi veţi sta de vorbă şi veţi încerca un echilibru”, s-a adresat o susţinătoare, iar Diaconu i-a răspuns: „Nu, doamnă, nu! Eu nu sunt sigur deloc!”.

Ulterior, el le-a declarat jurnaliştilor, care l-au întrebat de ce nu este sigur în privinţa şanselor sale: „Nu e nimeni sigur, nu poţi fi, e de bun simţ să nu fii sigur că tu eşti cel mai bun. E o ofertă, m-am aşezat cu ce gândesc în faţa dumneavostră (…) De unde să ştiu dacă trec în turul doi, habar nu am. De regulă scap cu o glumă. Zic: turul întâi e greu, al doilea e şi mai greu, dar mi-e frică de turul trei, că e şi mai lung şi cu răspundere mult mai mare”.

Diaconu i-a răspuns totuşi doamnei respective, spunând că va fi un preşedinte „echilibrat şi nepartizan”.

În discuţiile cu susţinătorii, Diaconu a criticat sistemul de învăţământ, despre care a spus că este „o amestecătură de nu mai înţelege nimeni nimic’. ‘Sistemul nostru de învăţământ dintre cele două războaie era perfect (…) nu definiţii, nu noţiuni goale de conţinut”, a concluzionat Diaconu.

Întâlnirea cu susţinătorii arădeni s-a încheiat după o oră, iar în final Mircea Diaconu a făcut fotografii cu susținătorii, cărora le-a acordat și autografe.