Arad: 10 șoferi au rămas fără permise în 4 ore. Un tânăr de 22 de ani din București conducea cu 115 km la oră prin municipiul Arad

55 de amenzi în valoare de aproape 14.000 lei au aplicat polițiștii din Arad în doar 4 ore, ca urmare a unei acțiuni care a avut loc în municipiul Arad și pe DJ 709B, pe raza comunei Șofronea. Pe lângă diverse abateri în trafic sancționate cu amenzi, 10 șoferi rămas și fără permise, dintre pentru că circulau cu viteză extrem de mare în prin localități.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „între orele 09,00-13,00, polițiștii Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pe raza municipiului și pe DJ 709 B (pe raza localității Șofronea) pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră”.

„În urma activităților efectuate, au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.630 lei, din care: pentru nerespectarea regimului legal de viteză: 16, pentru lipsa centurii de siguranță: 11, pentru utilizarea telefoanelor mobile: 2 și pentru alte abateri: 21
Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale bicicliștilor, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Polițiștii au reținut 1 certificat de înmatriculare și 10 permise de conducere, dintre care: 6 pentru pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric, 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 2 pentru viteza excesivă.

Un tânăr de 22 ani, din București, a condus un autoturism pe Bd. Nicolae Titulescu din mun Arad, având viteza de 115 km/h, iar un bărbat de 34 ani, din Curtici, a condus un autoturism cu viteza de 110 km/h, în localitatea Șofronea.

POlițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad