Arad: 12 migranți, descoperiți, vineri, într-un TIR, la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad, după ce, duminică, au mai fost descoperiți alți 16 migranți

12 migranțidin Irak și Turcia, cu vârste cuprinse între 3 și 51 de ani, au fost descoperiți, vineri, decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad în timp ce încercau să iasă din țară ascunși în remorca unui TIR. Asta dupăce duminica trecută, tot la Nădlac pe autostradă, a mai fost descoperit un transport de 16 migranți.

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 3 mai 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, în cazul de vineri, la volanul camionului cu numere de Turcia se afla un cetățean turc în vârstă de 46 de ani, care, conform documentelor de însoțire, transporta piese metalice, cu destinaţia Polonia.

În urma analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră din Arad și cei din cadrul Inspectoratului .Teritorial al .Poliției de .Frontieră .Timişoara au procedat la efectuarea unui controlul amănunţit, ocazie cu care în camion au fost descoperiți cei 12 migranți.

Este vorba despre 8 bărbaţi, 2 femei şi 2 minori. Aceştia erau solicitanţi de azil în România.

Șoferul turc este cercetat pentru trafic de migranți, iar migranții pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.  Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Reamintim că, la începutul săptămânii, tot poliţiştii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad au descoperit tot într-un TIR din Turcia 16 cetăţeni din Afganistan, Irak şi Siria care au încercat să iasă ilegal din România.

Sursa foto: PoliȚia de Frontieră Arad