Arad: 14 migranți, descoperiți ascunși într-un TIR, la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad

14 migrați din Turcia și Irak, cu vârste cuprinse între 4 și 51 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când încercau să iasă ilegal din țară, ascunși într-un camion.

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 4 aprilie 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanul TIR-ului se afla un bărbat de 35 de ani din Turcia, care conform documentelor de însoţire, transporta roţi metalice de mari dimensiuni, pentru o societate din Germania.

Ca urmare a analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, în spatele roţilor metalice, 14 persoane, dintre care nouă bărbaţi, două femei şi trei minori.

În urma verificărilor s-a stabilit că grupul era format din trei cetăţeni turci şi unsprezece cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, iar copiii între 4 şi 10 ani.

Șoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar migranții pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Arad