Arad: 2 persoane din Arad amendate cu câte 10.000 lei fiecare, pentru că nu au respectat autoizolarea în contextul coronavirusului

2 persoane din Arad au fost amendate cu câte 10.000 de lei fiecare pentru că nu au respectat măsura autoizolării la domiciliu impusă de autorități în cazul prevenirii răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Conform directorului Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, amenzile au fost aplicate în baza de art. 34 lit. m din HG nr. 857 din 2011 referitoare la nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile.

Medicii recomandă persoanelor să respecte aceste prevederi.

Chiar dacă nu sunt suspecte sau nu au simtome, cele 2 persoane primiseră o persoană venită din zone cu coronavirus și conform legii, fiind contacți familiali, au obligația să stea autozilolați la domiciliu timp de 14 zile.

DSP Arad asigură permanența 24/24 atât la sediu cât și la toate punctele de frontieră din județul Arad cu personal propriu și în strânsă colaborare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Începând cu data de 23 februarie 2020 au fost completate și transmise 4.408 de chestionare către Direcțiile de Sănătate Publică de domiciliu ale cetatenilor intorsi din zonele afectate, pentru a fi luate măsurile ce se impun.

De la declanșarea alertei în județul Arad, NU s-au înregistrat suspiciuni sau contacți de infecție cu coronavirus și NU s-a impus recoltarea de probe pentru confirmare de diagnostic la Laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș – Timișoara.