Arad: 20.000 de hărți turistice în limbile română, engleză și maghiară. Cum puteți descoperi atracțiile Aradului

10.000 de hărți turistice ale județului Arad și alte 10.000 de hărți turistice ale municipiului Arad au fost tipărite decătre Consiliul Județean Arad, în încercarea de a face Aradul cât mai accesibil și intresant pentru turiști.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca,  harta turistică a județului a fost tipărită în 10.000 de exemplare, dintre care 8000 în română – engleză și 2000 în limba maghiară, iar harta municipiului a fost tipărită în 10.000 de exemplare, română – engleză. Acestea conțin informații însoțite de imagini pentru principalele obiective turistice din municipiu și județ.

Hărțile pun accentul pe circuitele tematice. Primii beneficiari ai acestor hărți vor fi participanții la „Circuitul Cramelor”, care primesc sâmbătă, 27 octombrie, o hartă turistică a județului Arad și harta principalelor obiective din municipiu.

Printre atracțiile prezentate se numără circuitele culturale, ecumenice, istorice și sportive, precum și Podgoria Aradului, stațiunea Moneasa și Parcul Național Lunca Mureșului.

Hărțile, realizate de Consiliul Județean Arad, vor fi distribuite gratuit turiștilor care apelează la serviciile Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, cât și în cadrul evenimentelor cu specific turistic și cultural.

Crame, vinuri, palate și Marea Unire

În această toamnă, Consiliul Județean Arad, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (B-dul Revoluției, nr. 81, tel: 0728 116 412) organizează Circuitul Cramelor în județ, iar în municipiu Circuitul Secession și Circuitul Marii Uniri.

„Peisajul turistic arădean are obiective de patrimoniu material și imaterial care îi conferă unicitate. Valorificăm atracţiile din judeţ care să-i determine pe arădeni să devină «turişti la ei acasă», dar în același timp ajutăm turiștii străini sau din alte zone ale țării să descopere frumusețea județului nostru”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.