Arad: 20 de căi de intrare în România, deschise, sâmbătă, la Nădlac 1

Situația de la frontiera de vest a României s-a mai relaxat, dar fluctuează de la o oră la alta.

Dacă sâmbătă dimineața s-a așteptat cel mult 20 de minute în fiecare punct deschis pe frontiera cu Ungaria, sâmbătă, la prânz au fost perioade când, la Nădlac 1, s-a așteptat și 150 de minute pentru intrarea în țară. Ulterior, timpii s-au redus la 30 de minute.
La Nădlac 1 au fost luate însă cele mai multe măsuri, iar sâmbătă sunt deschise 20 de căi de intrare în România: 7 la tonete, pentru autoturisme, și 13 stații mobile de control, folosite atât pentru persoanele care intră pe jos în țară, cât și pentru cei care intră cu mașini.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, în perioada cuprinsă între 22.05.2020 ora 08.00 și 23.05.2020 ora 08.00, pe la Nădlac 1 au intrat în România peste 4.200 de persoane și au ieșit peste 5.200.

Dintre cele peste 4.200 de persoane care au intrat în țară pe la Nădlac 1, 2.966, dintre care 905 pe jos, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică. Diferența însemnă persoane exceptate, cum ar fi lucrătorii transfrontalieri sau șoferii care efectuează transport internațional de persoane.
De la PTF Borş au fost trimise în izolare 1.582 de persoane, PTF Petea – 145, PTF Nădlac II – 448, iar de la PTF Vărşand – 69.

Pe la Nădlac 2 au intrat în țară cca 1.000 de camioane și au ieșit 750.

În prezent, la frontiera de vest sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), după cum urmează:

– P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare

– P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare

– P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor

– P.T.F. Borş – judeţul Bihor

– P.T.F. Vărşand – judeţul Arad

– P.T.F. Turnu – judeţul Arad

– P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad

– P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.