Arad: 20 de cetățeni din Siria, Irak, Egipt și Palestina, descoperiți ascunși într-un TIR din Turcia, ca să iasă ilgegal din România

20 decetățenidin Siria, Irak, Egipt și Palestina, cu vârste cuprinse între 16 și 37 ani au fost descoperiți, luni dimineață, decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-un TIR cu numere de Turcia, care transporta role textile.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA LU02MART

Arad: 20 de cetățeni din Siria, Irak, Egipt și Palestina, descoperiți ascunși într-un TIR din Turcia, ca să iasă ilgegal din România20 decetățenidin Siria, Irak, Egipt și Palestina, cu vârste cuprinse între 16 și 37 ani au fost descoperiți, luni dimineață, decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-un TIR cu numere de Turcia, care transporta role textile.https://realitateadearad.net/index.php/2020/03/02/arad-20-de-cetateni-din-siria-irak-egipt-si-palestina-descoperiti-ascunsi-intr-un-tir-din-turcia-ca-sa-iasa-ilgegal-din-romania/#arad #polițiadefrontieră #migranți #nădlac #autostradă #frontieră #filipionuțmatei

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 2 martie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanul camionului se afla un cetăţean turc, în vârstă de 50 ani, care, conform documentelor de însoţire a mărfii, transporta role textile pe ruta Turcia – Polonia.

Ca urmare a analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al automarfarului au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, douăzeci de persoane.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt din cetăţeni din Siria, Irak, Egipt și Palestina, grupul fiind format din 17 bărbați şi 3 minori, solicitanți de azil. De asemenea, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, iar minorii între 13 şi 16 ani și intenţionau să ajungă în vestul Europei.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul turc pentru trafic de migranți.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

În ultimele săptămâni, a crescut mult numărul cetățenilor străini descoperiți în timp ce încercau să iasă ilegal din România, fie ascunși în mijloace de transport, fie pe jos, chiar peste câmp.