Arad: 25 de migranți, descoperiți când încercau să iasă din România, ilegal, pe jos, chiar peste câmp. În total, 91 de persoane, doar într-o săptămână

25 decetățenidin Siria, cu vârste cuprinse între 8 și 42 ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac 1, din județul Arad, în cursul nopții de duminică spre luni în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria, pe jos, chiar peste câmp.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA LU24FEB

Arad: 25 de migranți, descoperiți când încercau să iasă din România, ilegal, pe jos, chiar peste câmp. În total, 91 de persoane, doar într-o săptămână25 decetățenidin Siria, cu vârste cuprinse între 8 și 42 ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac 1, din județul Arad, în cursul nopții de duminică spre luni în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria, pe jos, chiar peste câmp.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/24/arad-25-de-migranti-descoperiti-cand-incercau-sa-iasa-din-romania-ilegal-pe-jos-chiar-peste-camp-in-total-91-de-persoane-doar-intr-o-saptamana/#arad #nădlac #frontiera ##filipionuțmatei

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 24 februarie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, cele 25 de persoane au fost reținute la cca 50 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că
grupul este format din cetăţeni sirieni, 18 bărbaţi și 7 minori. Adulții au vârste cuprinse între 19 şi 42 ani, iar minorii între 8 şi 17 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

Migranții pun tot mai mare presiune pe frontiera de vest. Doar ultima săptămână, pe la frontiera din județul Arad au mai încercat să iasă din țară pe câmp sau ascunși în camioane alți 66 de migranți, printre care și copii de doar 1 lună.

Așadar de luni încoace 91 de migranți au încercat să iasă în ilegal din țară, în condiții extreme. Cei mai mulți, 73 dintre ei, au forțat frontiera pe jos chiar peste câmp, în zona Turnu. Acestora li se adaugă alți cetățeni străini care au încercat să iasă din România cu acte false.