Arad: 3 cetățeni din Siria, descoperiți cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte când încercau să treacă frontiera de vest, pe jos, chiar peste câmp

3 cetățeni din Tunisia, cu vârste cuprinse între 25 și 51 de ani au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, din județul Arad, când încercau să iasă ilegal din România, pe jos, direct peste câmp.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „pe data de 15.01.2020, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Vărşand, pentru cercetări”.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Tunisia, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 25 şi 51 de ani, solicitanţi de azil în România. În cadrul cercetărilor, cei trei cetăţeni tunisieni au declarat că au ales această metodă deoarece nu deţineau documente valabile pentru a trece legal frontiera şi intenţionând să ajungă într-un stat din vestul Europei”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Cei 3 tunisieni sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.