Arad: 3 pompieri aflați în timpul liber și 4 voluntari au savat o casă amenințată de un puternic incendiu

3 pompieri din județul Arad, care se aflau în timpul liber, și 4 voluntari pentru situații de urgență din comuna Cermei au salvat, duminică, o casă ce risca să fie cuprinsă de un puternic incendiu.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „incendiul a fost anunțat la 112 de către proprietarul casei, ardea garajul din curte, din fericire fără mașină, dar foarte aproape de casă. Au fost imediat alocate forțe ale Detașamentului de Pompieri Ineu: o autospecială de stingere cu apă și spumă, 6 subofițeri și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență CERMEI cu o autospecială de stingere și 4 voluntari. Când au ajuns voluntarii, garajul ardea în totalitatea, violent și incendiul era chiar lângă casă. Misiunea a fost dificilă și cu posibilitatea foarte mare sa ia foc și casa”.

„Plutonier major Morar, plutonier adjutant Szasz și plutonier Katai mergeau spre casă, tocmai ieșiseră din tura de serviciu. Au oprit imediat mașina și au trecut la intervenție, cu ajutorul celor 4 voluntari au reușit sa limiteze extinderea incendiului până la sosirea echipajului de la Ineu. A fost nevoie să se evacueze două butelii din garaj, iar după circa o ora de intervenție pompierii au stins focul. Casa și celelalte anexe au fost salvate”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad