Arad: 38 de amenzi, aplicate doar în 3 ore de către polițiștii din Arad, ca urmare a unor controale pentru combaterea cerșetoriei și perturbarea ordinii și liniștii publice

38 de amenzi au fost aplicate în doar 3 ore decătre polițiștii din Arad ca urmare a unei acțiuni cu efective mărite care a vizat combaterea cerșetoriei și a altor elemente care ar putea perturba ordinea și liniștea publică.

Acțiunea, la care au participat 25 de polițiști din municipiu (Biroul de Ordine Publică, Secțiile 1 Vlaicu și 2 Micalaca; polițiști de investigații criminale și proximitate), în cooperare 6 jandarmi și 18 polițiștii locali, a avut loc marți între orele 19,00-22,00.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „au fost vizate în special locurile cunoscute a fi frecventate de persoane fără adăpost, cerșetori și alte elemente care ar putea perturba ordinea și liniștea publică: zona Gării CFR, Piața Avram Iancu, Boul Roșu, Gara Aradul Nou, parcul Pădurice, zona Micalaca și Piața Fortuna”.

Polițiștii au aplicat 25 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică; 11 sancțiuni conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 2 sancțiuni la alte acte normative, în valoare totală de 10.840 de lei.

Au fost legitimate 98 de persoane și controlate 27 de autovehicule.

Controalele de acum s-au desfășurat după ce în weekend a avut o altă acțune similiară, însă polițiștii atrag atenția că asemenea controale vor continua.