Arad: 5 cetățeni din India, descoperiți când încercau să iasă ilegal din România, ascunși printre bagajele dintr-un microbuz de marfă

5cetățenidin India, cu vârste cuprinse între 19 și 31 ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad în timp ce încercau să iasă ilegal din România ascunși printre bagajele dintr-un microbuz de marfă.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA SA01FEB

Arad: 5 cetățeni din India, descoperiți când încercau să iasă ilegal din România, ascunși printre bagajele dintr-un microbuz de marfă5cetățenidin India, cu vârste cuprinse între 19 și 31 ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad în timp ce încercau să iasă ilegal din România ascunși printre bagajele dintr-un microbuz de marfă.Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, "la volanul mașinii cu numere de România se afla un cetățean român în vârstă de 38 ani".Cetățenii indieni, care au permise de şedere pe teritoriul României, au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.Cetățenii străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetățeanul român, pentru trafic de migranți.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/01/arad-5-cetateni-din-india-descoperiti-cand-incercau-sa-iasa-ilegal-din-romania-ascunsi-printre-bagajele-dintr-un-microbuz-de-marfa/

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 1 februarie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „la volanul mașinii cu numere de România se afla un cetățean român în vârstă de 38 ani. Ca urmare a analizei de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei au fost descoperiți, în partea din faţă a compartimentului marfă, ascunse printre bagaje, cinci bărbați.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, posesori ai unor permise de şedere pe teritoriul României. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetățeanul român, pentru trafic de migranți.