Arad: 5 șoferi cu acoolemii mari în câteva ore, în Arad

5 bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani au fost prinși în ultimele ore, la Arad, în timp ce conduceau mașini cu toate că înainte consumaseră alcool și erau în stare de ebrietate.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „în urma activităților desfășurate pe linie rutieră, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, au fost depistați pe raza municipiului: pe Calea Radnei, un bărbat de 31 de ani din Sâmbăteni, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,98 mg./l. alcool pur în aerul expirat și pe strada Gelu, un bărbat de 54 de ani din Timișoara, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat”.

„Tot în traficul arădean au mai fost depistați un tânăr de 25 de ani, din Vaslui, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si având o alcoolemie de 0,72 mg./l. alcool pur în aerul expirat, un bărbat de 39 de ani, care conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,21 mg./l. alcool pur în aerul expirat și un altul de 49 de ani, care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,98 mg./l. alcool pur în aerul expirat”, a mai decalarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu.

Conform procedurii, a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.